La política de les companyies aèries

Fa dies que no escric, de fet, fa dies que pràcticament no tinc temps ni de llegir els blocs que visito sovint. Però m´acaba de passar una cosa que em ve de gust explicar. Fa uns dies, vaig escriure un post que deia "cada dia entenc menys coses". Una de les coses que deia que no entenc, és que un bitllet d´avió valgui avui un euro i demà 200.

[@more@]

Vaig escriure aquestes xifres com hagués pogut posar-ne d´altres, això no era l´important. Però el que m´ha passat avui supera la ficció.

Havia de comprar un bitllet d´avió. Generalment, ho faig per internet, i un cop he trobat el vol que vull, truco a l´agència habitual i els dic que vull aquell bitllet. Si el preu és el mateix, faig la reserva amb ells, però de vegades el preu és superior i ells mateixos m´aconsellen reservar-lo per internet.

Quan els he dit el vol que volia, que per internet em costava 740 euros, ells m´han fet una prereserva que m´han enviat per mail i costava 1250 euros. Evidentment, els he dit que ja ho reservaria per internet, però m´han dit (després de comprovar que el que jo els deia era veritat) que trucarien a la companyia per demanar-los com podia ser aquesta diferència de preu. Al cap d´una estona em truquen i em diuen que la companyia diu que la tarifa que jo havia trobat només era disponible per internet. Així que em decideixo a comprar el bitllet, i la meva sorpresa és que valia 1250 euros. No havia passat ni mitja hora.

Després de cagar-me en tot, ho provo en una altra pàgina i allà sí que em sortia el bitllet per 740 euros i posava (quedan 4 plazas). I cagant llets he procedit a comprar-lo, patint perquè mentre feia el procés a aquesta pàgina també se li acudís canviar el preu en un moment. Per sort, he pogut completar la compra.

Curiós com sóc, he tornat a mirar la primera pàgina, i el preu tornava a ser de 740 euros. Ara sí que no entenc res. He tornat a anar a la pàgina on finalment he fet la reserva, i em posava, un altre cop "quedan 4 plazas". A mi a l´escola em van ensenyar que 4 menys 1 fan 3, però es veu que no.

M´he sentit com el protagonista d´aquell anunci d´aire acondicionat (que es para quan detecta que no hi ha ningú) que li diu al psicòleg "doctor, no soy nadie", i quan el doctor surt de la consulta es para l´aire acondicionat. Però almenys ja tinc el bitllet a un preu raonable.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 comentaris a l'entrada: La política de les companyies aèries

 1. PropDe40 diu:

  Jejeje, això és marqueting, benvolgut Sulpertu. Si veus una oferta i hi ha un munt de places, penses que tens temps per pensar-t’ho i no compres, si en queden quatre cliques de seguida, no sigui que algú te la prengui (si ja en queden poques segur que els d’abans no es deuen haver equivocat). Quan hi ha peles pel mig tot val.

 2. Alepsi diu:

  Hosti, que chungus, no???? Sort que vas trobar la segona oferta, imagina que et resignes, compres la primera i després tornes a la pàgina i veus que el preu torna a ser reduit… llavors hagués “ardido troya” de nou! xDDDD
  Bé, ja tens el teu bitllet, si més, no! On vas? Si no és molt preguntar… xDDD

 3. sulpertu diu:

  Si, Propde40, el putu marketing !!! Però, com diu l´Alepsi, m´hagués fet molta ràbia comprar-lo a 1250 i després veure que tornava a estar a 740.

  Alepsi, no viatjo jo, el bitllet era per un company, i viatja a Bogotà, el pàjaru !!!

 4. Yrun diu:

  Si, menys mal k no el vas comprar a 1250! I tb kina futuda d pota diru xa k pugesen el preu els cabrons, no?

  Be, si almenys las pogut compra “per un preu asekible” doncs ja esta bé!

 5. vilapou diu:

  Jo sempre he pensat que hi algú a cada companyia d’aquestes que va canviant els preus, mirant la pantalleta i rient com un cabró.

 6. sulpertu diu:

  Yrun, jo vaig dir a l´agència, que ho havia mirat a terminala.com i allà va ser on em va sortir el preu més car. No sé si té alguna cosa a veure. Quan vaig fer la compra a rumbo.es i després vaig tornar a mirar a terminala.com el preu tornava a ser l´anterior. Per cert, gràcies per la teva visita al bloc

 7. sulpertu diu:

  Vilapou, això que dius i que sembla tan surrealista, ves que no sigui veritat !!!! Només faltaria que sortís un ninotet estil aquell del word que emprenya tant que digués “si hubiera comprado diez minutos antes se habría ahorrado 500 euros”. I amb un somriure, a sobre.

 8. adagio diu:

  jaja que dur tio! segur que tio allà pensant.. a veure si li fotu 1250. i com va veure que no vas agafar el bitllet.. ho va deixar estar. Però allò de 4 places.. que surealista jaja podries comprar 20 bitllets i fer rebenta total sempre hi hauran 4! jaja

 9. L'avi diu:

  Benvolgut Sulpertu, resumint el que diu en Vilapou i l’Adagio: Ens prenen la cabellera…

 10. sulpertu diu:

  Adagio, això de comprar bitllets és una aventura. Jo també penso que hi ha algú darrera cada web d´aquestes partint-se el cul quan algú compra un bitllet molt més car que minuts abans.

  Benvolgut Avi, té tota la rao, la sensació que tinc és aquesta, que ens prenen la cabellera. Però li he de confessar que quan compro un bitllet a un preu ridícul (he arribat a anar a Milano per 13 euros, amb taxes i totes les despeses incloses), no puc evitar tenir la sensació que, almenys aquest cop, no m´han “enganyat” (encara que no sigui així, perquè al cap i a la fi millor vendre un bitllet a 13 euros que tenir un seient buit)

 11. Aixo dels preus dels bitllets d’avio es tot un mon; jo que he comprat moltissims bitllets per internet des de fa anys, a vegades encara m’hi enganxo els dits. Encara que als de Ryanair ja els tinc bastant clitxats.

Els comentaris estan tancats.