Què els hi passa quan porten l´uniforme ?

Amb la policia, he viscut tot tipus de situacions. Algunes moderadament desagradables, d´altres, força agradables. No puc dir que la policia me les hagi fet passar putes (sóc relativament jove, possiblement si hagués nascut abans no podria dir el mateix), però m´he trobat amb tot tipus de situacions i amb tot tipus de policies (guàrdia urbana, guàrdia civil, policia nacional i mossos d´esquadra (altrament anomentats policia autonòmica)).

[@more@]

Podria fer una sèrie de posts sobre la meva experiència amb els "cossos de seguretat" (ho poso entre comentes, perquè a mi, de seguretat, alguns d´aquests me´n donen més aviat poca). Si faig un balanç de la meva experiència amb els diferents tipus de policies que han de vetllar, principalment, per la nostra seguretat, he de confessar que amb qui m´he sentit més ben tractat és amb la guàrdia civil. I qui pitjor m´ha tractat, en general, ha estat la guàrdia urbana. Després d´aquests hi hauria els mossos d´esquadra, i entremig, la policia nacional.
El primer d´aquesta sèrie (que possiblement en un futur s´allargarà) tractarà sobre un guàrdia urbà.
Fa ja uns quants anys, sortia amb una noia amb qui vaig anar al bateig de la seva neboda. Fa molts i molts anys que no vaig a un bateig, però el que vaig viure em va semblar més una boda que un bateig. El millor amic del pare de la criatura (la que batejaven) era un guàrdia urbà a qui només coneixia de vista. En un poble et quedes amb la cara dels "urbanus". I ells amb la teva. No recordo massa com va anar el bateig, però sí que recordo que la meva relació amb l´"urbanu" durant el bateig va ser breu, però cordial.
L´endemà (el bateig va ser un diumenge), em vaig creuar amb l´"urbano" (de qui no recordo el nom) pel carrer. Fins aleshores, ens haviem creuat moltes vegades, però mai ens haviem saludat. Però vaig pensar que tenint en compte que haviem compartit un bateig-bodrio-boda-o-digues-li-com-vulguis menys de 24 hores abans, almenys havia de fer un moviment de celles d´aquells que fas quan no tens esma per aixecar el braç per saludar. Però vaig cometre l´error d´oblidar-me que portava l´uniforme, i, cony, hi ha policies que no és que siguin gilipolles, és que l´uniforme transmet el gilipollisme. I amb això no vull faltar, eh !! Ara que ningú se m´esveri, però entre els policies, igual que entre molts altres sectors de la població, hi ha gilipolles.
L´"urbano" en qüestió, se m´acosta, em fa el "saludu" aquell que fan quan et paren amb el cotxe, que semblen militars, i em deixa anar: "escolti, vostè és el que aparca el seu cotxe sobre la vorera del carrer X ?". Quan em va dir això jo anava caminant, i es referia a un dia que vaig haver de portar uns paquets en una botiga i vaig aparcar sobre la vorera (una vorera ampla, tot sigui dit, que no molestava els vianants). I d´això ja feia uns dies.
Després d´explicar, mot educadament, el perquè havia "aparcat allà", el tiu em contesta: "doncs procuri no deixar-l´hi més, perquè algun dia s´hi trobarà una denúncia" (la paraula "denúncia", tot i que vol dir el mateix que "multa", sembla que impressioni més).
Després d´aquesta petita conversa, em vaig fer una pregunta: "Què deu tenir aquest uniforme ?". De vegades penso que és l´uniforme el que els fa gilipolles. S´haurien de vestir de pallassos. Potser no ens sentiriem més segurs, però almenys riuríem, ja ho crec si riuríem !!!!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 comentaris a l'entrada: Què els hi passa quan porten l´uniforme ?

 1. Farlopa diu:

  jaja,aj,j, Sulpertu això et va passar perque segurament en el bateig et devies desmedrar i ves a saver potser li vas tirar els trastos a la seva dona o filla… ja,ajaj,aa que era parent directa amb la teva novia? si fos així segur que et tenia mania …. ja,j,a,jaja i de Gilipolles com be dius n’hi ha de totes menes però quan es posen el tratjo es transformen !!!

 2. sulpertu diu:

  Osti, Farlopa, fa molts anys d´això i no recordo que anés torrat. O sigui que no crec que li tirés els trastus a la seva dona, a més jo tenia novia. No era parent directe, era el millor amic del cunyat de la meva novia. Que em tenia mania, segur, perquè sino un tiu no actua així. Ara, ni puta idea del motiu. Però l´única explicació possible és que era, i és, un gilipolles !!!

 3. jbauer diu:

  Hola Sulpertu, jo aquí puc ser una mica parcial, ja que estic liada amb un mosso, i l’uniforme em possa bastant, però l’altre dia vem sortir de casa meva a al posar-se l’uniforme es va mig transformar, no com gilipolles, però si que mirava a tot arreu i que tot estigués en ordre. Un cop es va a tornar a despullar tot va canviar…

 4. Alepsi diu:

  A mi m’imposen (i em posen, perquè negar-ho) molt els homes uniformats.
  Però és ben cert que: li dones un uniforme i una mica d’autoritat a algú i, sovint, li falta temps per intentar exercir la seva pròpia dictadura.
  Sí, sí, sí, no es pot generalitzar (tinc amics uniformats que són la mar de normals, eh? xDDD)

 5. adagio diu:

  no tio, mira quan un està treballant no te amics ni familars, quan finalitza la jornada laboral seguidament torna a tenir amic i familiar..
  clar el bateig és familar per això no et va dir res.. però quan el poli treballa.. és quan no et coneix de res jaja

 6. PropDe40 diu:

  L’uniforme et serveix per fer la feina, però no crec que ser antipàtic sigui una professió 😉

 7. sulpertu diu:

  Jbauer, és el que jo dic, l´uniforme els transforme. Alguns es tornen gilipolles i d´altres tenen altre símptomes, com el teu xicot, jeje. Ara, que no m´extranya que un cop es despulli la cosa canvïi.

  Alepsi, tens tota la rao, no sé què els dona l´uniforme que es transformen.

  Adagio, entenc que si està treballant no ens anem a fer una cervesa, saludant com vaig fer jo n´hi hagués hagut prou. Però que em vingui a “retreure” una infracció de feia die i em tracti de vostè quan 24 hores abans ens haviem tutejat…no ho trobo normal, per molt que estigui treballant.

  Propde40, la frase l´has clavat. Desgraciadament l´uniforme els fa ser antipàtics a molts.

 8. Mikel diu:

  Coincideixo en que curiosament sempre m´he trobat gent educada i de bon rollo amb la guardia civil…. potser nomes es casualitat…

 9. sulpertu diu:

  Si, Mikel, potser és casualitat, però la meva experiència amb ells és força positiva.

 10. Qui es fa policia? Doncs una minoria de gent que ho porta a dins o que a la seva familia sempre ho han estat i una immensa majoria que no els volen enlloc i ser policia es la seva unica sortida (o l’exercit).

 11. stand by diu:

  Els meus fills ja m’ho diuen:
  “mi gossos d’esquadra ni guarra civil”
  i jo hi afegeixo:
  policia…ni la catalana!

 12. sulpertu diu:

  Sir William. Doncs, home, no es pot generalitzar, però coi, tens tota la rao.

  Stand by, sí, sí, la policia catalana és, abans de tot, policia, amb tot el que aquesta paraula comporta.

 13. lomemusic diu:

  A mi no m’agrada la policia, i no dic que no facin bé la seva feina, però el problema es que de vegades (i son moltes) la fan malament, i primera… paguem nosaltres (diners i accions) i segona, no tenen dret a equivocar-se tant… imagineu els metges cagant-la tant??? que ja la caguen suficient, si… però la poli… no se… dona-li poder a un esser huma i ja tens un dictador. (frase de lomemusic)

 14. Farlopa diu:

  Hay alguien??? ” amb la pregunta posa la veu de l’Eugenio ” Que passa company???? que et trobes be??? t’he posat deures al meu bloc. jejejjjeje

 15. i a tu què et passa quan no escrius?

 16. Farlopa diu:

  Ei de nou, ara ja fa un uns quants dies que no publiques ??? Te’n enrecordes dels amics blocaires???? Vinga company ànims que volem veure un post nou ja !!!!

Els comentaris estan tancats.