La cara del “Ciutadans”

En les últimes setmanes, els diaris ofereixen entrevistes a tots els candidats de les principals poblacions. Tot i que generalment els polítics els pots identificar amb un partit simplement pel seu aspecte, en el cas de Ciutadans aquest fet és més significatiu[@more@]

L´altre dia em vaig entretenir, llegint el Regió 7, a intentar endevinar de quin partit era cada candidat que entrevistaven. Aquell dia entrevistaven els candidats de Martorell. Doncs bé, només em vaig equivocar amb el candidat d´Iniciativa, ja que vaig pensar que era el candidat de la CUP. De fet, acostument a tenir un aspecte semblant els candidats d´Iniciativa i els de la CUP, almenys en pobles i ciutats més petites. Però els de Ciutadans semblen tots germans de l´Alberto Rivera. Van vestits iguals, i pentinats iguals. De vegades es poden confondre amb els del PP, però bàsicament han creat un estil propi. Hi ha gent que pel seu aspecte ja saps que quin partit són, altres et despisten, però els Ciutadans ho porten escrit a la cara.

 

Bé, dit això, aquests que propugnen el bilingïsme no tindran el meu vot. Més que res perquè tant de bo el bilingüisme que ells propugnen s´arribi a assolir, així, entre d´altres coses, quan vagi al cinema podré escollir en igualtat de condicions en quina llengua vull veure una pel.lícula. Té´collons que un partit que ho basa pràcticament tot en el bilingüisme tingui membres que només parlin una llengua.

 

Recordo que en les últimes eleccions autonòmiques, quan em va tocar ser president, un dels vocals, que era un xicot jove, em va dir, en veure entrar un votant “hòstia, aquest segur que vota el PP, és el de la penya madridista i mai parla català”. Li vaig dir “ja veuràs com no, fixa´t la pila d´on agafa el vot i després vas a mirar de quin partit és, segur que és de ciutadans”. No em vaig equivocar. Crec que de vegades s´hauria de demanar un mínim de cultura per tenir dret a vot. Una dona, aquell mateix dia, quan la noia que feia l´enquesta per TV3 li va demanar a qui havia votat, va dir “yo, al Zapatero, claro”. Bé, tampoc cal que ens exclamem, perquè encara hi ha gent que vota el Felipe Gonzalez.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.