Plataforma per Catalunya a Guissona

Sóc dels que penso que els resultats de les eleccions municipals no es poden fer mai des d´una òptica global. Tot i així, hi ha gent que segueix votant pel partit de sempre sense tenir ni idea qui els representa a cada municipi. O gent que està descontenta amb la política d´un partit i deixen de votar-lo a les municipals encara que en aquell municipi concret estiguin fent les coses bé.[@more@]S´han donat casos curiosos, com el de Reus on la CORI ha tret un regidor (Visiteu la web, no té desperdici www.cori.cat). O el poble de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià) on la llista de Ciutadans ha tret majoria absoluta. Em sembla que el candidat ja era alcalde anteriorment, però s´havia presentat pel Partit Popular. Bé, és el cas més evident que en pobles petits es vota la persona o la llista i no el partit. La majoria de partits grans han perdut vots (també és cert que en general ha votat menys gent), i els partits petits han augmentat força. Els casos més rellevants són els de la CUP (majoritàriament s´han emportat el vot de descontents d´Esquerra) i els de la Plataforma per Catalunya. A Vic aquest partit ha passat a ser la segona força més votada. “Oju”, que no estem parlant d´un poble de 500 habitants, estem parlant d´una capital de comarca i aquests resultats obliguen a una profunda reflexió. I no només són segona força política a Vic (i no estic segur si també a tota la comarca d´Osona), sino que han tret representació en altres capitals de comarca. Però a mi m´han sorprès, molt gratament, els resultats que han tret aquesta gent a Guissona. Guissona és un dels pobles (sino el que més) amb un índex d´immigració més alt de tot Catalunya. És un poble que he visitat diverses vegades, potser tres o quatre cops l´any hi vaig, i és cert que hi ha molts immigrants. I la mateixa gent d´allà t´ho diu orgullosa “som el poble amb més immigració”.  Doncs bé, resulta que aquest partit ha tret exactament 15 vots, el que representa un total del 0,8 % dels vots emesos. És a dir, una misèria. Crec que aquests resultats també haurien de convidar a fer una reflexió. A tots plegats.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.