El Jutge del Olmo i El Jueves

 

Torno a ser aquí. Em sembla que els últims posts els he començat igual. Sóc tan irregular que en els dos últims post no he rebut cap comentari. Tinc la sensació que només escric per mi. A veure si aquest cop tinc més sort i algú deixa alguna cosa, ni que sigui per saludar. Sempre que puc, que és menys del voldria, visito el bloc de l´Avi, el d´en Karbeis, el d´en Farlopa, entre d´altres…però, com dic, m´agradaria fer-ho més sovint. Quan tinc temps lliure, que no és massa, faig una repassada als meus blocs preferits i recupero la lectura dels últims posts. Espero poder-ho seguir fent

[@more@]No vull entrar a valorar la portada d´El Jueves que va ser segrestada pel jutge Juan del Olmo per injúries a la corona. Tampoc entenc que la corona sigui intocable ni que en ple segle XXI es pugui segrestar una publicació. No vull entrar tampoc a valorar una institució com la corona, encara que, tot i que penso que la figura d´un cap d´estat és necessària, la monarquia em sembla una institució totalment arcaica.  Però m´he fet molts cops una pregunta i encara ara no hi trobo resposta. Com és possible que un jutge prengui una decisió el resultat de la qual és absolutament contrari al seu objectiu ?  El motiu pel qual se segresta el número d´El Jueves és únicament perquè consideren que la portada constitueix un delicte d´injúries a la corona. Però nomes la portada. Suposo que qualsevol persona amb dos dits de front sap que prenent aquesta decisió, la difusió de la portada seria encara molt més gran. Jo mateix, no sóc lector d´El Jueves. Me n´havia comprat algun número fa molts anys, però no en sóc lector, i aquesta portada no l´hagués vista mai sino s´hagués segrestat, i en canvi l´he vista en desenes de mitjants de comunicació. I com jo, suposo que milions de persones, i quan dic milions crec que no exagero gens ni mica.  Moltes vegades he pensat que alguns jutges tenen afany de protagonisme. Jo no sé si és el cas del jutge del Olmo, o bé aquest senyor ha estat pagat per la gent d´El Jueves, perquè el que és evident és que els ha fet la millor publicitat que mai haguessin pogut imaginar.  Per cert, no us perdeu l´acudit d´avui del Manel Fontdevila (el guionista de l´actudit de la polèmica) al Regió7. Volia enllaçar-lo aquí, però no me´n surto, ho sento. Podeu veure´l a www.regio7.com, a dalt a l´esquerra on posa "acudit". És clar que demà ja no hi serà, però n´hi haurà un altre

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: El Jutge del Olmo i El Jueves

 1. Hola company!!

  Com dius, va a ser que els jutges tenen afany de protagonisme,… I com a mostra, un altre botó, el jutge Marlaska ha demanat el procesament (o alguna cosa així) del diari Deia i Gara per insults a la corona, per dos vinyetes on es fa referència a que el Rei va matar a un os que anava drogat… xDDD En quin món vivim?

  I al 4 d’octubre, jutgen Jaume Urgell, per injuriar a Espanya. El motiu: canviar de una façana una bandera nacional, per una de republicana… (sense comentaris)

  Un abraç

 2. Aquests jutges encara provenen de les promocions franquistes. Literalment. La justícia és la única institució que no es va renovar amb la democràcia. Fins i tot l’exèrcit ho va fer. I aquestes coses es noten.

 3. sulpertu diu:

  Mosseguellet, no hi ha cap dubte, molts jutges tenen afany de protagonisme.

  Jordi Jordi, tens tota la rao del món. Els jutges semblen anclats al passat més caspós

 4. Dessmond diu:

  Els jutges són una casta a banda. Tot i que en aquest cas el que em sembla increïble és que el fiscal general de l’estat hagi actuat de motu propi. Afortunadament el resultat ha estat contrari al perseguit.
  Espanya és Burundi, encara. No és el canvi climàtic, és que s’africanitza.

 5. bellosoli diu:

  si, tristament hi ha certs elements als poders que fan tanta por com angúnia. És patètic q no ens en podem enfotre de la monarquia, sobretot quan viuen de no fer res. Almenys, ser l’objectiu de les mofes del poble els hi donaria un sentit! Total, que en aquest estat espanyol qualsevol pot sortir per la tele i calumniar a qui sigui inventant-se les barbaritats més diverses i estrambòtiques sense cap mena de fonament i, tot i així, no li succeeix res ni té cap transcendència legal. En canvi, es caricaturitza al rei i l’has ben cagada.

  Patètic tot plegat.

  Per altra banda, els blogs tenen una vida i molts dels que llegíem l’han anada perdent. El meu n’és un exemple. El temps passa i l’emoció d’escriure i comentar altres blogs es va diluint. Al final, almenys tal com m’ha passat a mi i a d’altres que conec, es tracta de llegir de tant en tant i d’escriure encara amb menys freqüència. Ja no es reben ni tantes visites ni tants comentaris com abans, ni es llegeix tants blogs ni s’escriu tants comentaris com temps enrera. És tot qüestió de cicles.

 6. sulpertu diu:

  Dessmond, tens tota la raó. Em sembla que fa temps que Espanya s´africanitza. I sobre el jutge, jo encara no entenc per què ho ha fet. L´única explicació que hi trobo és afany de protagonisme

  Bellosoli, jo tampoc entenc que la familia real sigui intocable i a la resta de mortals se´ls pugui fer coses molt pitjors.
  I sobre el tema dels blocs, potser són cicles, però també les circumstàncies. A mi m´agradaria tenir més temps per dedicar-hi, però el dia només té 24 hores i també tinc altres prioritats. I hi ha una altra cosa. Ara dedico una mitjana d´una hora i mitja més a dormir del que dedicava abans, i tot i que això representa que tinc una hora i mitja menys cada dia per fer coses, creu-me que em trobo molt millor. Potser són coses de l´edat

 7. Farlopa diu:

  Eiiii Sulpertu l’important es que no et desenganxis del tot, jo cada vegada que veig un comentari me’n alegro moltissim perque veig que almenys hem calat una miqueta … i d’això del Jueves ja té ous la cosa … en fi estem vivint una dictadura democrata… i ja ens està be … ja podem anar fent caçarolades que res ed res… Apa ens anem llegint 😉

Els comentaris estan tancats.