El jutge Juan del Olmo i El Jueves

 

Torno a ser aquí. Em sembla que els meus últims posts els he començat igual. Sóc tan irregular que en els dos últims posts no he tingut cap comentari. Tinc la sensació que només he escrit per mi. Sempre que puc dono un cop d´ull als meus blocs preferits, el bloc de l´Avi, el d´en Karbeis, el d´en Farlopa, entre d´altres…però els visito menys del que voldria, no tinc massa temps. A veure si amb aquest post tinc més sort i algú hi deixa un comentari, ni que sigui per saludar.

[@more@]

No vull entrar a valorar la portada d´El Jueves que va ser segrestada pel jutge Juan del Olmo per injúries a la corona. Tampoc entenc que la corona sigui intocable ni que en ple segle XXI es pugui segrestar una publicació. No vull entrar tampoc a valorar una institució com la corona, encara que, tot i que penso que la figura d´un cap d´estat és necessària, la monarquia em sembla una institució totalment arcaica.

 

Però m´he fet molts cops una pregunta i encara ara no hi trobo resposta. Com és possible que un jutge prengui una decisió el resultat de la qual és absolutament contrari al seu objectiu ?

 

El motiu pel qual se segresta el número d´El Jueves és únicament perquè consideren que la portada constitueix un delicte d´injúries a la corona. Però nomes la portada. Suposo que qualsevol persona amb dos dits de front sap que prenent aquesta decisió, la difusió de la portada seria encara molt més gran. Jo mateix, no sóc lector d´El Jueves. Me n´havia comprat algun número fa molts anys, però no en sóc lector, i aquesta portada no l´hagués vista mai sino s´hagués segrestat, i en canvi l´he vista en desenes de mitjants de comunicació. I com jo, suposo que milions de persones, i quan dic milions crec que no exagero gens ni mica.

 

Moltes vegades he pensat que alguns jutges tenen afany de protagonisme. Jo no sé si és el cas del jutge del Olmo, o bé aquest senyor ha estat pagat per la gent d´El Jueves, perquè el que és evident és que els ha fet la millor publicitat que mai haguessin pogut imaginar.

 

Per cert, no us perdeu l´acudit d´avui del Manel Fontdevila (el guionista de l´actudit de la polèmica) al Regió7. Volia enllaçar-lo aquí, però no me´n surto, ho sento. Podeu veure´l a www.regio7.com, a dalt a l´esquerra on posa “acudit”. És clar que demà ja no hi serà, però n´hi haurà un altre

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.